ОСТАННІ НОВИНИ

Від прокуратури Львівщини вимагають захисту для учасників акцій протесту на Євромайдані

|

Депутати Львівщини вимагають від прокуратури Львівської області закриття кримінальних переслідувань стосовно учасників акцій протесту на Євромайдані. Про це йдеться у депутатському зверненні депутата Львівської обласної ради від Народного Руху України Олександра Ганущина до прокурора Львівської області, інформує прес-служба Львівської крайової організації Народного Руху України.

У зверненні, зареєстрованому сьогодні, 30 грудня, депутат нагадує, що 19.12.2013 року ВРУ прийняла Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Відповідно до вимог вказаного закону звільнено від відповідальності осіб, котрі були учасниками акцій протесту та масових заходів, щодо їхніх дій і рішень у період з 21 листопада 2013 року і до дня набрання чинності, а саме 26.12.2013 року.

Також, згідно Закону усі кримінальні провадження, відкриті з приводу подій у вигляді акцій протесту та масових заходів, у період з 21 листопада 2013 року і до дня набрання чинності, а саме 26.12.2013 року підлягають закриттю. «Нам,членам тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради відомо, що відповідно до інформації викладеної у листі за підписом заступника прокурора Львівської області № 15/1-5708-13 від 12.12.2013 року, слідчими підрозділами ГУ МВС України у Львівській області станом на 11.12.2013 року розслідувано 8 кримінальних проваджень, розпочатих за ознаками кримінальних правопорушень, в тому числі учасниками мирних зібрань у Львові.

Також, станом на 11.11.2013 року до ЄРДР внесено відомості та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину за фактом перекриття автодороги поблизу с. Гамаліївка Пустомитівського району Львівської області. Є всі підстави вважати, що за час, що минув від 11.11.2013 року до 27.12.2013 року правоохоронними органами були відкриті кримінальні провадження і стосовно інших учасників акцій протесту та масових заходів.

Окрім цього, є всі підстави вважати, що правоохоронними органами за період від 21.11.2013 до 27.12.2013 були вчинені дії з притягнення до відповідальності за адміністративні правопорушення учасників акцій протесту та масових заходів, щодо їхніх дій і рішень у період з 21 листопада 2013 року і до дня набрання чинності вищевказаного закону, а саме 26.12.2013 року», – йдеться у зверненні.

Зважаючи на це, депутат просить прокуратуру Львівщини надати інформацію про всі кримінальні провадження та провадження щодо вчинення адміністративних правопорушень, відкриті з приводу подій у вигляді акцій протесту та масових заходів, у період з 21 листопада 2013 року.

Також, у разі, якщо кримінальні провадження та кримінальні справи не закриті, депутат просить Прокуратуру вжити заходів прокурорського реагування відповідно до Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *