ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зобов’язав львівську мерію продати кінотеатр «Київ»

|

Господарський суд Львівської області зобов’язав Управління капітальної власності Львівської міської ради укласти з ТОВ «Кінокомплекс-Київ» договір купівлі-продажу приміщення колишнього кінотеатру «Київ» на проспекті Шевченка, 8, пишуть «Наші гроші.Львів».

Підприємство має право на приватизацію даного приміщення способом викупу за 4,87 млн грн. Загальна площа колишнього кінотеатру – 835, 8 кв. м.

ТОВ «Кінокомплекс-Київ» отримало право на приватизацію колишнього кінотеатру способом викупу 30 травня 2013 року згідно з ухвалою ЛМР № 2356, якою будівлю за адресою пр.Шевченка, 8 включили в перелік об’єктів, що підлягають приватизації. А товариство мало першочергове право на викуп, оскільки було орендарем приміщення. При цьому і право оренди, і внесення приміщення в приватизаційний перелік ТОВ також виборювало шляхом складних оборудок і через суд. Попередньо приміщення орендувало державне комунальне підприємство «Кінотеатр Київ», яке відступило своє право оренди приватній фірмі. І вже фірма зверталась з заявою про внесення приміщення в список на приватизацію.

Юристи управління комунальної власності спробували оскаржити приватизацію, проте їх спроби виглядали надто жалюгідно – вони двічі зверталися до Вищого господарського суду України і двічі їм було відмовлено в позові. Перший раз через несплату судового збору і погано написану касацію, а другий раз вони просто не туди написали касацію і не додали супровідного листа.

З матеріалів рішення від 24 грудня 2013 року випливає, що управління все ще намагається не віддати приміщення. Цього разу чиновники затягують процес укладання угоди. Саме у бездіяльності ТОВ «Кінокомплекс-Київ» і звинувачує чиновників управління комунальної власності. Підприємці стверджують, що працівники управління свідомо не затверджують оцінку майна, яку вже давно проведено.

Суд повністю задовольнив позов товариства і визнав протиправною бездіяльність Управління комунальної власності ЛМР щодо розгляду незалежної оцінки об’єкту приватизації. А також зобов’язав укласти договір купівлі-продажу. Відтак, підприємство отримало право купити будинок в центрі міста за ціною 4,87 млн грн, що становить 5 тис. 823 грн за 1 кв.м.

Власниками ТОВ «Кінокомплекс-Київ», за даними Єдиного державного реєстру є Іванна Ломага (70%), Олександр Бистриков (20%), Роман Щур (7%) та по 1% мають Андрій Гавришко, Зубкова Марія, Юрій Щур.

Фото: lviv.nezabarom.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *