ОСТАННІ НОВИНИ

Кіоски «Інтерпресу», де продавали сигарети, планують віддати ЛКП «Газета «Ратуша»

|

Депутати Львівської міської ради 62 голосами «за» подолали вето міського голови і вилучили з Перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм 22 об`єкти, що належать ТзОВ “Інтерпрес”. Причиною цього рішення депутатів є невиконання підприємством ухвали Львівської міської ради про заборону продажу тютюнової

продукції в газетно-журнальних кіосках. Про це сьогодні, 26 грудня, під час сесії Львівської міської ради розповів голова фракції ВО «Свобода» у ЛМР Маркіян Лопачак.

За словами депутата, зазначені 22 об`єкти отримували дозвіл на торгівлю газетно-журнальною продукцією без права продажу тютюну та слабоалкогольних напоїв. У відповідь на численні скарги городян щодо продажу сигарет неповнолітнім у мережі “Інтерпрес” депутати Львівської міськради вкотре підтвердили заборону на реалізацію тютюнових виробів у кіосках, які продають газетно-журнальну продукцію та дитячу літературу.

Під час розгляду цього питання міський голова Львова Андрій Садовий закликав депутатів не голосувати за цю ухвалу, оскільки таким чином вони нібито утискатимуть незалежні ЗМІ.

На кілька запитань депутатів, чому мер згадує про ЗМІ, якщо йдеться про суб’єкта підприємницької діяльності, який зухвало порушує угоду, А.Садовий незворушно повторював одну й ту ж фразу: «Я завжди підтримував і буду підтримувати незалежні ЗМІ. Це моя принципова позиція».

Аргументи міських обранців не брались до уваги.

«Мене обурює фарисейська позиція союзника торгівців тютюном неповнолітнім – міського голови Львова Андрія Садового. Він укотре намагається ввести львів’ян в оману, розповідаючи побрехеньки про «тиск на вільних журналістів». Хочу наголосити, що ми жодним чином не обмежували права журналістів, ми лише вимагали припинити продаж тютюну, як цього вимагає закон. Усупереч рішенню депутатського корпусу ТзОВ “Інтерпрес” не припинило реалізацію сигарет, зокрема неповнолітнім.

Наша вимога і пропозиція така – на вивільнених місцях має здійснюватися

торгівля газетно-журнальною продукцією. Без права продажу тютюну. Відповідно, ці місця ми вимагаємо передати комунальному підприємству «Газета «Ратуша» для облаштування точок реалізації періодики, аби отримані від прибутку кошти надходили в міську скарбницю», – наголосив Маркіян Лопачак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *