ОСТАННІ НОВИНИ

Служба безпеки підтвердила заборону на в`їзд в Україну небажаним іноземцям

|

 Служба безпеки України прийняла рішення про тимчасову заборону в`їзду в Україну низки іноземних громадян, але ухвала жодним чином не причетна до «списку Царьова». Втім прес-центр не оприлюднює прізвища осіб, яким заборонили в`їзд пише iPress.

У спецслужбі заявили, що СБУ прийняла рішення про тимчасову заборону в`їзду в Україну низки іноземних громадян, але щодо кожної особи рішення приймала індивідуально. “Рішення щодо кожної особи приймалося окремо, а не за так званим “Списком”, який розповсюджують ЗМІ”, – йдеться в повідомленні відомства.

Разом з тим, прес-центр не оприлюднює прізвища осіб, яким заборонили в`їзд. Також у відомстві не повідомили, як давно таке рішення було прийняте.

Нагадаємо, що інформація про формування «чорного списку» на в`їзд в Україну з`явилася в Інтернеті ще два тижні тому. Її поширили іноземні журналісти, які працюють у Києві. Напередодні депутат від Партії регіонів Олег Царьов повідомив, що МЗС і СБУ задовольнили його запит про заборону на в`їзд в Україну 36 осіб, серед яких екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, громадяни США та країн Євросоюзу.

Пізніше в МЗС України повідомили, що згідно із законом відомство розгляне запит про заборону в`їзду на територію України цим 36 особам, проте міністерство не уповноважене приймати рішення про заборону на в`їзд тим чи іншим особам. Українська спецслужба досі офіційно не прокоментувала цю інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *