ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ відтермінувала запровадження автоматичної фіксації порушень на дорогах

|

Через блокування роботи Верховної Ради і відсутність фінансування в Україні відклали впровадження системи фото- та відеофіксації правопорушень на дорогах. Про це повідомили в Головному управлінні ДАІ України, передає First-gear.

«У зв’язку зі складною політичною ситуацією в країні, яка склалася, тендер ніхто так і не провів. Виникли труднощі і з прийняттям законодавчої бази. По-перше, Верховна Рада була зайнята іншими питаннями, по-друге, в більшості своїй її робота була заблокована», – пояснили в Державтоінспекції. Крім того, в ДАІ вважають, що українці ще не готові до впровадження подібного дорожнього нововведення, і побоюються, що воно викличе хвилю протестів у країні. У відомстві зазначили, що наприкінці грудня планувалося провести тендер на впровадження вказаної системи серед п’яти компаній, а вже в січні 2014 запустити її. «Незважаючи на це, від ідеї автоматичної фото- та відео фіксації ми не відмовляємося. Це європейський шлях, а ми йдемо в Європу», – зазначили в ДАІ.

Як повідомляли «Коментарі», в квітня 2013 року Центр безпеки дорожнього руху при МВС заявив про намір замінити ДАІшників так званими «автоматизованими системи контролю безпеки на дорогах». Був розроблений відповідний законопроект.

Коментарі

Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *