ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові суттєво зменшилась смертність серед немовлят

|

Народжуваність у Львові стабільно зростає, а смертність серед немовлят зменшується. Так, за 9 місяців цього року у місті Лева народилось 6 тис 55 дітей, що на понад 100 дітей більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це сьогодні під час брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Якщо порівняти ці дані з аналогічними періодами 2007-2008-2009 років, то загалом у цьому році на 300-350 дітей народилось більше, зазначив головний медик Львова.

Що стосується смертності серед немовлят від 0 до 1 року, то за словами В.Зуба, ця цифра становить 6,3 на 1 тис народжених діток.

«Це дуже хороший показник, один з найліпших по Україні. Без сумніву, що зменшення дитячої смертності з 11-10, був період й показника 9, до 6,3, це є результатом не лише завдяки придбанню нового обладнання, це й контроль за станом жінки і плода, який починається з жіночої консультації і закінчується у пологовому стаціонарі. Кожна смерть дитини розглядається в кабінеті начальника міського управління», – зазначив медик.

Звісно, що в Європі показник смертності серед немовлят значно нижчий, каже В.Зуб. «Адже він становить 3-4 смерті на 1 тис живонароджених діток. Я пам’ятаю, коли у 2004-2006 роках у Львові цей показник становив більше 10. Зрештою по Україні цей показник зараз становить на рівні 9-10 смертей на 1 тис народжених. Тому ми досягли дуже хороших показників завдяки комплексу організаційних заходів, покращення матеріальної бази, придбання нового обладнання, навчання персоналу, контролю і відповідальності», – додав начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Фото: М.Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *