ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість офісних працівників проігнорують новорічні корпоративи

|

Із усіх корпоративних свят Новий рік відзначається в українських офісах найчастіше. Більше за те, 65% працівників у цьому році можуть розраховувати на велике свято для всіх співробітників компанії, а ще 22% зустрінуть Новий рік разом із відділом або навіть із кількома відділами або підрозділами. Але, згідно з результатами опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, майже кожен другий на свято не прийде через занятість, нелюбов до колег або нудність заходу.

Приказка каже: як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш. У багатьох компаніях Новий рік — це найбільш масштабне свято, що відзначається на рівні цілої організації, весело і з шиком. На нього виділяється чимало коштів, адже Новий рік із улюбленою компанією повинен запам’ятатися співробітникам надовго. Це не тільки можливість зануритися в святкову атмосферу, відпочити від монотонності робочих буднів, але ще й спілкування з колегами в неформальній обстановці. Як не крути, а підвищення лояльності співробітників до компанії — справа потрібна. І це розуміє більшість роботодавців.

Великий новорічний корпоратив для всіх співробітників компанії — явище найбільш часте. Саме так проходить святкування Нового року в 65% українських офісів. 13% офісних співробітників зустрічають Новий рік, об’єднавшись кількома відділами або підрозділами. У колі рідного відділу святкування проходить у 9% працівників. А кожен двадцятий найчастіше відзначає Новий рік із «друзями по роботі», а не з безпосередніми колегами. Але, як виявилося, далеко не у всіх компаніях заведено святкувати Новий рік: зекономить на «ялинці» кожен десятий роботодавець.

Майже кожен другий співробітник (57%) на новорічний корпоратив не піде. 23% працівників поки не визначилися з новорічними планами. Уже зараз кожен десятий «білий комірець» знає, що він спробує ухилитись від святкової метушні й не буде зустрічати Новий рік із колегами. Кожен третій із таких «прогульників» пропустить корпоратив, посилаючись на інші плани та свою занятість. Крім цього, багато хто збирається прогуляти свято через те, що цей захід у їхній компанії — нудний (23%). Часто святкувати з колегами відмовляються і з причини несприйняття колективу (22%), з метою економії (18%) або ж через нелюбов до гучних святкувань (12%).

Тим не менше, багатьом співробітникам на новорічному корпоративні сумувати точно не доведеться. Далеко не рідкість, коли цікаві заходи влаштовуються зусиллями самих працівників, котрі із задоволенням беруть участь як у процесі підготовки свята, так і в самих урочистостях.

«У нас зимовий корпоратив — це завжди незабутнє свято. Кожного року на ньому ми влаштовуємо нову розвагу: малюємо шаржі на всіх працівників, пишемо гумористичні віршики, ставимо вистави (сценки) і т.д.»

Новий рік на роботі — приємна можливість проявити себе і свої творчі здібності.

«Кожен корпоратив проходить у тематичному дусі: казки, робочі сюжети та інше за сценаріями колег. Конкурси з маленькими подарунками. Усе готується частинами кількома співробітниками й тримається в таємниці, цілісної картини не знає ніхто»

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні-листопаді 2013 року. Загалом було опитано 710 респондентів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *