ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають у Пшонки арештувати причетних до розгону Євромайдану

|

Депутат від УДАРу Микола Паламарчук, депутати від “Батьківщини” Андрій Кожем’якін і Віталій Ярема просять Генпрокуратуру арештувати підозрюваних у розгонах акцій протесту в Києві.

Про це сказав Ярема на брифінгу, повідомляють “Українські новини“.

“Просимо генпрокурора (Віктора Пшонку) не просто формальних дій, як оголосити про підозру або про домашній арешт, а реальних дій про ізоляцію цих небезпечних людей від суспільства. Ці дії мають бути пов`язані винятково з арештом підозрюваних”, – наголосив він.

На думку Яреми, Генпрокуратура неефективно розслідує події.

“На наш погляд, у діях тих службових осіб і виконавців, які виконували всі ці три правопорушення (30 листопада, 1 грудня й у ніч на 11 грудня), є ознаки організованого злочинного угруповання чи організації, тому що є виконавці, замовники й організатори”, – сказав він.

Також депутат вважає, що відсутність номерів на шевронах не заважає встановленню інформації про виконавців розгону 30 листопада.

“Ця інформація елементарно перевіряється. Тобто досліджується радіообмін тих людей, які брали участь, проводиться експертизи й очні ставки, і всі учасники цих дій установлюються й притягаються до відповідальності”, – зазначив Ярема.

Він наголошує, що затягування процесу розслідування вказує на зацікавленість у цьому Генпрокуратури.

Як відомо, Генпрокуратура підозрює голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова й заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони Володимира Сівковича в перевищенні влади при розгоні акції на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада. Також можуть бути покарані за розгін начальник київської міліції Валерій Коряк і його заступник Петро Федчук.  

При цьому Генпрокуратура не підозрює секретаря РНБО Андрія Клюєва в дачі вказівки розганяти мітинг за євроінтеграцію України 30 листопада в Києві.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *