Проект резолюції щодо України внесений до Конгресу США

|

У Палату представників Конгресу США подано проект резолюції на підтримку «демократичних та європейських прагнень народу України і його права вибирати власне майбутнє без залякування і страху». Як передає «Росбалт», автором його є головний представник Демократичної партії в комітеті із закордонних справ Палати представників Еліот Енге.

Як передає «Радіо Свобода», проект пропонує закликати владу України поважати права громадян, які вийшли на вулиці через рішення Президента Віктора Януковича відкласти підписання Угоди про асоціацію з ЄС заради курсу на зближення з Росією.

Документ також пропонує закликати владу України притягнути до відповідальності винних у насильстві щодо мирних демонстрантів. У разі ж подальшого насильства з боку української влади Палата представників може розглянути цільові санкції проти тих, хто віддає і виконує накази про використання сили, йдеться в проекті резолюції. Нагадаємо, Сенат США отримав резолюцію щодо ситуації в Україні 14 грудня.

Як повідомляли «Коментарі», раніше представник держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що влада США розглядає можливі варіанти дій щодо України – серед цих варіантів є запровадження санкцій. «Всі варіанти політики, включно із санкціями, знаходяться на столі, але очевидно, що цей крок зараз поки аналізується», – заявила Псакі, не уточнивши при цьому, які саме санкції маються на увазі.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *