ОСТАННІ НОВИНИ

Лідери опозиції вимагають від Пшонки арешту Захарченка та Клюєва

|

Лідер фракції УДАР  Віталій Кличко вимагає від Генпрокурора Віктора Пшонки усунути з посади і заарештувати секретаря РНБО Андрія Клюєва і міністра МВС Віталія Захарченка

Як повідомили «Коментарям» в УДАРі, про це йдеться у депутатському зверненні Кличка. Він вимагає заарештувати Клюєва і Захарченка як винних у розгоні мирних демонстрантів 30 листопада.

Зараз лідери трьох опозиційних сил прийшли з цими вимогами до генпрокурора.

«Всі без виключення винні в розгоні Майдану 30 листопада і побитті мирних мітингувальників повинні відповісти. І щоб розслідування було прозорим, щоб не зникли свідчення тих, хто зараз дає свідчення , і справа не поховали. Саме про це ми зараз будемо говорити з генпрокурором Пшонкою», – сказав Кличко.

Як повідомляли «Коментарі», під час круглого столу Президент Віктор Янукович заявив, що в розгоні мітингувальників на Майдані Незалежності в Києві винні три чиновника.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що співробітники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв´язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності, заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Президент України Віктор Янукович відсторонив від посад Сівковича і Попова за клопотаннями ГПУ.

Частина протоколів допиту заступника секретаря РНБО Володимир Сівкович, начальника київської міліції Валерія Коряка та голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова потрапили до журналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *