ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові циганську сім’ю позбавили «житла» у колекторі

|

12 грудня цього року у Львівський міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді надійшло повідомлення від мешканки міста про сім’ю, яка живе в одному з колекторів теплопостачання на території ЛКП «Вулецьке», за адресою: вул. Братів Тимошенків, 4. Фахівці із соціальної роботи Франківського району ЛМЦСССДМ оперативно відреагували та у результаті проведеної роботи виявили сім’ю ромської національності із м. Ужгорода в складі 3-х дорослих та 2-х дітей, п’яти і десяти років, яка жебракувала у м. Львові.

Сім’ю було доставлено в ЛКП «Вулецьке» та передано працівникам Франківського РВ міліції для подальшого розслідування та влаштування дітей у дитячий притулок, повідомляє прес-служба львівської мерії.

Під час інспектування з’ясовано, що у дітей ніколи не було свідоцтв про народження, а хлопчик жодного разу не відвідував школи, не вміє читати і писати. Питання подальшої долі дітей та відповідальності виконання батьківських обов’язків буде розглядатися на комісії з питань захисту прав дітей Франківського району м. Львова.

«Перебування або постійне місце проживання в колекторі чи в будь-яких інших підземних місцях, є вкрай небезпечним, особливо для дітей. Тому реакція соціальної служби була миттєвою. На жаль, подібні випадки далеко не поодинокі. Дякуємо пані Ганні за небайдужість та свідому громадянську позицію і звертаємось до кожного з проханням інформувати працівників соціальних служб про виявлені Вами порушення прав дітей. Адже чужих дітей не буває», – розповів Ростислав Микула, начальник Франківського районного відділу соціальної роботи Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *