ОСТАННІ НОВИНИ

До Києва їде делегація Європарламенту

|

Віце-президент фракції зелених Європарламенту Ребекка Хармс повідомила про створення парламентської делегації для вирішення політичної кризи в Україні на виконання резолюції Європарламенту від 12 грудня.

Як повідомили «Коментарям» у «Батьківщині», про це Хармс сказала під час зустрічі з донькою екс-прем´єра Юлії Тимошенко Євгенією Тимошенко.

За словами депутата Європарламенту, більшість членів цієї делегації сьогодні прибувають до Києва.

«Ми маємо намір сприяти вирішенню політичної кризи в Україні на підставі чітко вираженого українським народом бажання про проєвропейський курс країни», – підкреслила Храмс.

Вона сказала, що особливу увагу буде приділено нерозв´язаними й досі питання звільнення Юлії Тимошенко та інших політв´язнів.

Як повідомляли «Коментарі», делегація Європейського парламенту може прибути в Україну вже в ці вихідні для зустрічі з депутатами Верховної Ради з метою надання допомоги у пошуку виходу з політичної кризи.

Нагадаємо, Європарламент ухвалив резолюцію щодо України. Зокрема, Європейський парламент у спеціальній резолюції «Результати Вільнюського саміту і майбутнє «Східного партнерства», зокрема щодо України, затвердженої на сесії Європарламенту в Страсбурзі рекомендував українській владі підтвердити свою легітимність через проведення в країні дострокових виборів.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *