ОСТАННІ НОВИНИ

Спростування головної «страшилки» про Євросоюз і одностатеві шлюби

|

Євросоюз не вимагає від України узаконити одностатеві шлюби, мова йде лише про прийняття антидискримінаційного законодавства, спрямованого на захист прав всіх громадян. Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, інформує Радіо Свобода з посиланням на zaxid.net.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи в суботу на мітингу прихильників влади, заявив, що однією з умов отримання безвізового режиму з ЄС є легалізація одностатевих шлюбів, а також ухвалення закону про рівність сексуальних меншин. На думку прем`єра, українське суспільство не готове до таких кроків.

«Тут немає нічого спільного з реальністю. Таких вимог (про які згадував Азаров) немає. Мова не йде про те, щоб ставитися толерантніше, насамперед, до сексуальних меншин. Мова йде про те, щоб вирішити проблему дискримінації в цілому», − заявив Томбінський.

Він зазначив, що дискримінація може бути різна: вікова, за станом здоров`я, дискримінація за релігійними поглядами, а також і сексуальна.  Водночас, за словами Томбінського, питання одностатевих шлюбів − це справа кожної окремої країни.

«У Євросоюзу немає ніяких загальних принципів щодо того, як підходити до питання одностатевих шлюбів. Адже це та сфера, в якій кожна окрема країна сама обирає свій шлях і ухвалює свої окремі закони з цього питання», − додав глава представництва ЄС в Україні.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *