ОСТАННІ НОВИНИ

При агресивному захопленні влади, Україна може втратити свою половину – Луценко

|

У разі, якщо Євромайдан в нинішній ситуації продемонструє силу, або зробить спробу захоплення будівель органів державної влади, країна може позбутися своєї половини. Про це в інтерв`ю інформагентству«Інтерфакс-Україна» сказав лідер «Третьої Української Республіки» Юрій Луценко, інформує прес-служба партії.

«Я противник будь-якої радикалізації Майдану, тому що на кону стоїть вся Україна. Мова не йде про владу в Києві чи владу в так званій «помаранчевій» половині України. Йдеться про необхідність змін для всієї країни.

У разі, якщо Євромайдан в нинішній ситуації продемонструє силу, або зробить спробу захоплення будівель органів державної влади, країна може позбутися своєї половини», – наголосив політик.

За його словами, вихід зі складної політичної кризи лежить не через силу, а через діалог. «Люди різних культур повинні разом домовитися проти радянських рудиментів. Для цього потрібен діалог. Саме тому Майдан сьогодні такий мирний. Навіть коли нас б`ють, ми не застосовуємо силу. Ми хочемо не влади. Якщо ми будемо агресивно захоплювати владу, ми втратимо половину України. Ми цього не хочемо. Ми хочемо побачити нову Україну. У цьому і є пояснення того, чому Майдан такий довгий і такий мирний», – пояснив політик.

Луценко впевнений, що провокаціями влада свідомо штовхала людей на захоплення органів влади. Однак агресія – не позиція Майдану. «Напевно, Ганді позаздрив би терпінню цих людей. Можна захопити Кабмін і навіть Адміністрацію президента. Але це не означає, що ми збережемо країну. Ось так і йдемо революційно-еволюційним шляхом», – сказав Юрій Луценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *