ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні виявили п’ять випадків «свинячого» грипу

|

З початку сезону захворюваності на грип та ГРВІ в Україні виявили п’ять випадків грипу A (H1N1), який в народі також називають “свинячим”. Про це йдеться у інформаційному бюлетені за 49 тиждень Центру грипу та ГРВІ Центральної СЕС МОЗ.

Починаючи з 30 вересня цього року вірусологічні лабораторії України дослідили методом полімеразної ланцюгової реакції 546 зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ.

“З них отримано 6 позитивних результатів (визначено 5 вірусів грипу типів А(Н1)pdm09 та 1 – А(Н3)сезонний). При дослідженні 18 зразків секційного матеріалу від померлих із підозрою на грип результат негативний”, – йдеться в тексті.

Зазначимо, найчастіше українці помирають від “свинячого” грипу та “Вісконсіна”.

Як повідомлялось раніше, за даними ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

У цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *