ОСТАННІ НОВИНИ

Внаслідок нічного штурму Майдану постраждали 30 активістів

|

Унаслідок вчорашнього штурму Майдану Незалежності, за інформацією медичної служби Штабу національного спротиву, станом на 09:00 11 грудня постраждали 30 осіб, з яких 15 шпиталізовано.

У людей різного роду травми: закриті черепно-мозкові, хірургічна патологія – травма живота та забої кінцівок з підозрою на переломи. Вчорашні дії міліції не були мирними: у них навіть кийки були ґумові, а пластикові – удар від них приблизно дорівнює удару арматури. Про це, підбиваючи підсумки протистояння захисників Майдану і силовиків уночі 11 грудня, розповів голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, інформує прес-служба партії.

«Унаслідок свавілля міліції одним із перших травму дістав Андрій Іллєнко – йому кийком розбили голову. Його шпиталізували у нейрохірургію – на щастя, нині все гаразд. Також травм зазнав Руслан Кошулинський, якому зламали ніс. Загалом станом на дев’яту ранку, за інформацією медичної служби Штабу національного спротиву, внаслідок свавілля міліції постраждали 30 осіб, 15 з яких шпиталізовано.

Зауважу, що цього разу міліціянти витягали палиці з іншого боку, ніж зазвичай, і це були вже не ґумові кийки, а пластикові – удар від них приблизно дорівнює удару арматури. Фактично вчора вночі у спецбійців була наступальна зброя – коли «Беркут» перегороджував Хрещатик та Майдан Незалежності, у них не було щитів, а це означає, що їхнім завданням було не захищатися чи відтісняти людей, а наступати. Вочевидь, саме тому вони застосовували палиці до всіх: і жінок, і старших людей, і народних депутатів, які показували посвідчення», –  підкреслив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів також поінформував, що зараз встановлюється точна кількість людей, яких було затримано. За попередньою інформацією, станом на 03:00 було затримано 12 осіб, частину з них уже вдалося звільнити.

Фото: Коментарі 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *