ОСТАННІ НОВИНИ

Українського посла викликали у МЗС Польщі через зачистки на Майдані

|

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України у Варшаві Маркіяна Мальського у зв’язку з нічною зачисткою Євромайдану в Києві. Про це повідомив прес-секретар Міністерства Марчін Войцеховський у своєму мікроблозі в Twitter.

«Посол України на 10 годину викликаний в МЗС. Закликаємо до діалогу, засуджуємо насильство», – написав польський дипломат.

Він також повідомив, що найближчим часом польське МЗС зробить заяву з приводу ситуації в Україні.

Разом із тим, заступник міністра закордонних справ Польщі Катажина Пелчинська-Наленч також засудила застосування сили щодо мітингувальників.

«Застосування сили проти протестувальників у Києві – найгірша з можливих стратегій. Велика шана до мирної поведінки людей на Майдані», – написала вона в Twitter.

Нагадаємо, сьогодні вночі силовики почали зачистку Майдану і довколишніх вулиць із застосуванням сльозогінного газу. Майдан оточили солдати Внутрішніх військ і «Беркут». Є постраждалі і затримані.

Також нагадаємо, після силового розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада прес-секретар польського зовнішньополітичного відомства Марчін Войцеховський написав у Twitter, що посол України в Польщі Маркіян Мальський викликаний в МЗС Польщі для роз´яснень у зв´язку з побиттям двох польських громадян у Києві під час розгону Євромайдану.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *