ОСТАННІ НОВИНИ

Чеський сенатор висловив свою підтримку українському народові

|

Сенатор Мірослав Крейчі, голова Комітету з питань ЄС Сенату Парламенту Чеської Республіки звернувся сьогодні до українського народу з підтримкою та надією, що цінності Загальної декларації прав та свобод людини переможуть в усій Україні.

Текст звернення чеського сенатора подаємо нижче:

«Студенти, жителі Києва та інших українських міст,

Я звертаюся до Вас у день річниці прийняття Загальної декларації прав і свобод людини, у якій, крім іншого, сказано: «Усі люди народжуються вільними та рівними у своїх правах. Вони обдаровані розумом та совістю і повинні діяти у дусі братерства.»

Радянський Союз, у тому числі Українська та Білоруська радянські соціалістичні республіки, Польща і Чехословаччина утрималися від голосування за прийняття цієї декларації. Кількома місяцями раніше Чехословацький уряд відмовився від раніше схваленої участі у Плані Маршалла, що був основою післявоєнного відновлення, процвітання та вільного розвитку країн західної Європи. Проти цього рішення у Празі та інших містах тоді ніхто не протестував, і наша країна за це дорого поплатилася сорока роками несвободи, які закінчилися лише після Оксамитової революції в листопаді-грудні 1989 р.

Тому я хотів би підтримати усіх, хто не боїться висловлювати свій погляд на майбутнє країни всупереч погоді та намаганням обмежити право кожної людини на свободу зібрань та висловлень. Європейський Союз є не лише найбільшим світовим ринком, але передусім також територією, де панують закони, люди мають можливість вільно приймати рішення, ніхто не є безкарним, і не лише в окремих країнах, але і в усьому Європейському Союзі люди діють в дусі братерства. Україна є частиною Європи, і ніхто не має права позбавляти Вас права інтегруватися до Європейського Союзу. Ваш «Майдан» – це острів свободи, рівності та братерства в Україні. Це острів, що пережив тяжкі випробування, але я вірю, що рано чи пізно цінності Загальної декларації прав та свобод людини переможуть в усій Україні.

Слава Вам, справжнім героям України і всієї Європи!

Мірослав Крейча, сенатор», – йдеться у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *