ОСТАННІ НОВИНИ

На львівському Євромайдані наразі не знають, скільки всього зібрано коштів

|

Станом на зараз львівський Євромайдан має зібраних коштів більше, ніж потрібно. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив співкоординатор львівського Євромайдану Роман Брезіцький.

Він нагадав, що збір коштів почався з суботи позаминулого тижня. З того часу щодня у скриньки, що знаходяться на майдані, надходить від 11 до 35 тис грн. Ці скриньки, за його словами, належним чином завізовані студентами-активістами.

Крім того, гроші надходять на спеціальний банківський рахунок, а також є окремі пожертви від різних груп – суми коливаються від 1,5 тис грн. до 52 тис грн.

Щоправда загальну суму коштів, яка надійшла активістам, Р.Брезіцький не зміг назвати. Тоді журналісти поцікавились, чи активісти львівського Євромайдану ведуть спеціальну бухгалтерію, чи збирають чеки.

На що інший активіст Андрій Породько запевнив, що чеки за придбані харчі та медикаменти збираються, також беруться розписки від водіїв за взяті ними кошти за автобуси і бензин. Гроші, зібрані на майдані, також візуються.

«Ми намагалися вести прозору діяльність, бо знаємо, що кошти це велика відповідальність. Тому у нас з цим все серйозно», – запевнив активіст.

Роман Брезіцький також зазначив, що надмірну суму коштів вони акумулюють, бо невідомо, що буде далі і яка буде в подальшому ситуація з фінансами.

Крім того, за його словами, зараз багато коштів йде на те, щоб відправити людей на Київ.

«А ще вчора ми навіть передавали харчі в автобусах до столиці», – сказав він.

Член координаційної ради Йосип Ситник зі свого боку запропонував активістам відзвітувати у неділю під час віче про те, скільки коштів надійшло львівському Євромайдану від громади. «Варто зробити проміжний звіт. Взяти всю суму, зібрану на майдані, і хоча б блоками статей повідомити, куди вони пішли – харчування, транспорт, закупівля бензину, медикаментів, тощо. І тоді громада чітко буде бачити, що зібрали і куди це все пішло», – наголосив він.

Фото – Львівській портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *