ОСТАННІ НОВИНИ

Жовківські чиновники знову замовили вугілля у фірми, яка їх «нажучила»

|

Управління освіти, молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника замовило 1965,4 тонн вугілля кам’яного марки Г (13-100) у ТОВ ВП “ЗВЗ”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель, пишуть «Наші гроші.Львів»..

Загальна сума договору майже 2 млн 335 тис. грн. Вартість однієї тонни – 1188 грн. Закупівлю в одного учасника обгрунтували “нагальною потребою”.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, слідчий відділ УСБУ у Львівській області розпочав кримінальне провадження щодо придбання вугілля цим же управлінням у ТОВ ВП “ЗВЗ” у кінці 2012 року. Мова також йде про процедуру закупівлі в одного учасника. Як з’ясували слідчі, на етапі закупівлі на адресу управління від інших фірм надходили офіційні пропозиції щодо можливості постачання вугілля за ціною, яка є значно дешевшою від ціни, по якій врезультаті було придбано тверде паливо. Загалом переплата становила приблизно 400 тис. грн.

Попри те, що паливо ТОВ ВП “ЗВЗ” було дорожчим, згідно з офіційними даними вимірювальної лабораторії, показники зольності та фракції поставленого вугілля суттєво відрізнялися від показників, передбачених Держстандартом та обумовлених в договорі. Так, понад 90% вугілля було меншої фракції від нижчої межі, встановленої для даної марки вугілля. Результати хімічного аналізу встановили, що зольність вугілля становить 26 і більше відсотків при передбачених договором 22 відсотках.

ТОВ ВП “ЗВЗ” – одна з трьох компаній, які запропонували найвищі ціни у тендері Департаменту ЖКГ Львівської ОДА на понад сім тисяч тонн вугілля і перемогли. “ЗВЗ” розвозило вугілля по навчальним закладам до оголошення офіційних результатів за так званими договорами позички. Власником “ЗВЗ” є Богдан Голінчак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *