ОСТАННІ НОВИНИ

Жертв «Беркуту» у лікарні приковують до батарей

|

Опозиційні депутати добилися допуску адвокатів до затриманих активістів. Умови їх утримання в лікарні свідчать про катування та нелюдське поводження. Про це повідомляє прес-служба об’єднаної опозиції «Батьківщина».

Народні депутати від опозиційних фракцій Павло Петренко, Олександра Кужель, Роман Чернега, Олег Махніцький, а також Терезія Яценюк відвідали Лікарню швидкої допомоги в Києві, де перебувають активісти Майдану, затримані 1 грудня.

Народні депутати добилися того, щоб до затриманих допустили захисників. Натомість самих депутатів в порушення закону до затриманих не пустили. З цього приводу вони зробили заяви про злочин до Генпрокуратури.

Після зустрічі адвокати повідомили про умови утримання активістів. “Вони є такими, що порушують конституційні права затриманих”, – повідомив Павло Петренко.

Так, за його словами, під час зустрічі з адвокатами були присутні міліціонери і конвоїри: “Побитих хлопців вивели до адвокатів і прикували наручниками до батареї, що є грубим порушення Конвенції про захист прав людини та Конституції України і фактично говорить про катування і нелюдське поводження з затриманими”, – розповів він.

Усі ці факти були зафіксовані на відеокамери. “Ми подали їх до Генпрокуратури разом із заявою про злочин”, – сказав Павло Петренко. Народні депутати та Терезія Яценюк передали затриманим їжу, медикаменти та все необхідне, поспілкувалися з головним лікарем Центральної клінічної лікарні. Він запевнив, що лікарі роблять все для збереження здоров`я активістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *