ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров пожалівся генсеку Ради Європи, що в «кривавому Майдані» били не студентів, а провокаторів

|

 

Політичний конфлікт в Україні дуже важливо перевести у законне річище.

Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Торбьон Ягланд під час прес-конференції у Києві.

«Наше завдання тут підтримати мирні переговори між усіма сторонами», – уточнив дипломат.

«Я вважаю, що для України, як для члена Європи, дуже важливо перевести події у законне річище. Всі мають прикласти до цього зусиль», – зазначив він.

У свою чергу прем’єр Микола Азаров під час зустрічі з Ягландом назвав ситуацію з розгоном Євромайдану минулої п’ятниці «відкритою провокацією».

За словами чільника уряду, «на головній площі столиці не було жодного студента, натомість – добре підготовлені провокатори», повідомляє УП.

При цьому Азаров наголосив: це аж ніяк не виправдовує жорсткі дії міліції.

Співачка Руслана під час прес-конференції розповіла Ягланду про нічний розгін Євромайдану і попросила Раду Європи надати спостерігачів на Євромайдан, для того щоб контролювати дотримання прав людини.

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада близько 4-ї ранку працівники «Беркуту» розігнали мирну акцію протесту на Майдані Незалежності. Щонайменше чотири десятки її учасників потрапили до лікарень.

Самі ж беркутівці приводом розгону назвали потребу підготовки до новорічних свят. Нібито, до них звернулися комунальники із проханням забезпечити можливість встановлення ялинки, то ж вони і розігнали протестувальників з Майдану.


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *