ОСТАННІ НОВИНИ

На ДТЕК Добротвірська ТЕС ліквідовано розлив ртуті

|

3 грудня в 18:15 в механічному залі ДТЕК Добротвірська ТЕС поруч з блоком № 8, що знаходиться в реконструкції, під час прибирання металобрухту було виявлено розлив ртуті. Згідно правил поводження при надзвичайних подіях було проведено евакуацію персоналу з цієї території, огороджено ділянку в 50 м2 та виставлено охорону. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Оперативно було повідомлено керівництво станції та спецпідрозділ головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГУ ДСНС) у Львівській області.

Станом на 22:40 роботи по механічному збору ртуті та демеркуризації речовини було проведено. Зібрану ртуть разом із металевим сміттям вагою 11,2 кг загерметизовано спецпідрозділом ГУ ДСНС у Львівській області для подальшої утилізації. 4 грудня Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України здійснив повторний огляд забрудненої території та провів додаткові профілактичні роботи: заміри стану повітря та провітрювання приміщення.

Постраждалих немає, загрози здоров’ю людей та навколишньому середовищу не виявлено. Дана надзвичайна подія не вплинула на роботу ДТЕК Добротвірської ТЕС, електростанція працює в стандартному режимі. ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

У ДТЕК працюють 140 тисяч осіб. Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. До портфеля активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передавання та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів – фізичних і юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Відпуск електроенергії генерувальними підприємствами ДТЕК у 2012 році склав 51,4 млрд кВт∙год., закупівля електроенергії для постачання споживачам – 53,9 млрд кВт∙год., видобуток вугілля підприємствами – 39,7 млн тонн, обсяг збагачення вугілля – 27,7 млн тонн. ДТЕК експортує електроенергію до 6 країн, вугільну продукцію – до 36 країн світу. Консолідований виторг ДТЕК у 2012 році склав 82,5 млрд грн, чистий прибуток – 5,9 млрд грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *