ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція кличе послів на судилище над активістами

|

Опозиція просить представників міжнародних дипвідомств взяти під контроль “судилище” над арештованими на Банковій активістами. Про це заявив лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк на брифінгу у Верховній Раді.

За його словами, засідання Шевченківського суду і рішення суддів Гайдука, Маліновської і Греньковської, було не судом, а судилищем.

“Вдумайтесь, дев`ятеро людей, частина з яких журналісти, підприємці, батько багатодітної сім`ї, були незаконно затримані “Беркутом”.

“Всі рішення, які виніс цей злочинний Шевченківський суд, написані під копірку. Дійшло навіть до того, що в цих текстах всі особи, які були затримані, мали в кишенях однакову суму грошей, по 93 гривні мали, і мали одну форму одягу”, – обурився Яценюк.

Він також розповів, що свідком у кожній справі є один і той самий працівник спецпідрозділу “Беркут”.

Опозиція внесла клопотання про взяття на поруки і про заставу, але суд не підтримав їх, бо клопотання були написані “не на бланках народних депутатів”.

“Ми офіційно звертаємось, в першу чергу до міжнародної спільноти, щоби такі судові рішення стали предметом розгляду міжнародної спільноти. Ми вимагаємо від суддів апеляційного суду розглянути наші скарги, скасувати рішення і звільнити людей”, – заявив Яценюк.

Також опозиція звинувачує слідчих, які “прикрили злочини “беркутівців”, у співучасті у злочині і вимагає порушити проти них і проти працівників “Беркуту” кримінальні справи.

Як відомо, у вівторок Шевченківсьький райсуд Києва заарештував дев`ятьох активістів, яких жорстоко побив “Беркут” під Адміністрацією президента 1 грудня, на два місяці.
Їх звинувачують в організації масових безладів при “штурмі” АП, хоч захисники заявляли, що затримані просто фіксували чи спостерігали за організованою провокацією.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *