ОСТАННІ НОВИНИ

На ранок замість «йолки» з’являться барикади

|

Учасники акції протесту на Майдані Незалежності зміцнюють і розширюють барикади по периметру площі.

Для цього протестувальники використовують значну частину матеріалів для катка і новорічної ялинки, через який “Беркут” розігнав Євромайдан, повідомляє “Інтерфакс- Україна“.

У якості барикади також задіяні пригнана вантажівка МАЗ з піском і будівельний вагончик, які належать комунальним службам.

Як повідомили в ефірі “5 каналу“, наметове містечко тепер знаходиться не біля стели Незалежності, а біля Головпоштамту. На Майдані серед мітингувальників – студенти, літні люди, жінки, поети та письменники.

Наразі на Майдані залишилося близько 6 тисяч мітингарів, частина з них – на самому Майдані, решта – у Будинку профспілок та у КМДА.

З боку міліції активності не спостерігається.

Автомобілісти, які раніше взяли участь в автопробігу “Євромайдан”, зупинили свої машини на перехресті вулиць Хрещатик і Богдана Хмельницького. Таким чином  проїзд на частину Хрещатика, прилеглий до ЦУМу та КМДА фактично закритий.

Співачка Руслана зі сцени закликала мітингувальників використовувати на додачу до барикад автівки, через які було б складніше пройти у разі спроби розгону. Однак зранку їх необхідно прибрати, щоб забезпечити рух дорогою та доступ людей на площу. 

За її словами, усі опозиційні лідери на Майдані, щойно виступив Юрій Луценко. Народні депутати приходять чергувати.

Українська правда

Фото з Twitter Павла Шеремета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *