ОСТАННІ НОВИНИ

"Беркут" побив і відтіснив людей на Банковій

|

“Беркут” побив і відтіснив людей на Банковій (доповнено)

На людей на Банковій у Києві напав “Беркут”.

Як повідомляє фотограф “Української правди”, їх декілька тисяч.

“Б`ють усіх без розбору – активістів, журналістів… Люди у формі “Беркута”, – сказав він.

“Ми сховалися в будинку (поруч). Декількох людей били, я вивернуся й утік – тільки посвідчення (журналістське) висмикнули. Якби не вивернувся, теж би побили”, – повідомив кореспондент.

Згодом він додав, що провокатори втекли, а били в основному молодь, яку під’юджували до дій провокатори. 

Водночас, Дмитро Гнап на hromadske.tv повідомив, що “Беркут” фактично відтіснив людей із Банкової.

Під час сутички, як повідомили в ефірі Громадського ТБ, одному з мітингувальників розбили голову. 

“Це кадр із “польового” медпункту на Банковій, куди я потрапив після удару по голові – наковтався газу, не зорієнтувався. Величезне людське спасибі хлопцям із медпункту! Били всіх. Цього хлопця били на землі. У нього травма черепа. Щойно з такою ж травмою повезли оператора Euronews – у крові, голова розбита, вирвано ніготь”, – написав Найєм у Facebook.

Спецпризначенці відігнали мітингувальників на ріг із вулицею Інститутською після численних провокацій, коли “штурмовики” розхитували огорожі, за якими стояв “Беркут”, били по огорожах кийками, кидали світло-шумові гранати та розпилювали газ, кидали камінням по “Беркуту”. Після розгону “Беркутівці” повернулися на своє місце. 

Однак агресивно налаштовані мітингувальники викручували з бруківки каміння та пізніше пішли у новий наступ на “Беркут”, скандуючи “Зека геть!”. Цю спробу атаки “Беркут” також відігнав від АП.

hromadske.tv передає, що станом на 16:55 люди зробили живий ланцюг, щоб убезпечити нові сутички. А правоохоронці, як видно з он-лайн трансляції, скупчилися й перекрили Банкову, виставивши перед собою огорожі.

Повідомляється, що ще одній людині стало зле.

Раніше повідомлялося, що на Банковій однії людині покалічило ноги, а ще хтось нібито постраждав від ножа.

“Швидка забрала людину, дуже покалічені ноги”, – передавало “Радіо Свобода” в он-лайн трансляції і уточнювало, що чоловікові “розірвало ногу”.

Періодично застосовувалися шумові гранати та сльозогінний газ – як зі сторони міліції, так і з натовпу, передавав кореспондент “Радіо Свобода”.

Деякі люди постраждали від газу, деякі від шумових гранат. Дві “швидкі” надавали допомогу на Банковій до того, як “Беркут” почав відтісняти мітингувальників.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *