ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонтник має повернути Львівському цирку 282 тисячі гривень

|

Господарський суд Львівської області зобов’язав ТОВ «Фірма «Хантер» повернути Львівському державному цирку 282 тисячі гривень за невстановлені вітражі. Про це повідомляють Наші Гроші. Львів

Під час судового засідання з’ясувалось, що виконавці робіт приписали собі встановлення зайвих 32 кв.м алюмінієвих вітражних конструкцій. В грошовому еквіваленті це становить 282 тисячі гривень. Ця сума також фігурує в кримінальній справі, порушеній проти посадових осіб Львівського державного цирку та виконавців робіт.

Саме в її рамках була призначена судова будівельно-технічна експертиза, в якій зазначено, що площа встановлених конструкцій становить 615 кв.м.

Натомість згідно з актами виконаних робіт, підписаних обома сторонами конфлікту, ця площа дорівнює 647,2 кв. м.

В судовому засідання з’ясувалось, що і представники Цирку, і фірми «Хантер», під час підрахунку об’єму та вартості робіт не врахували відмінності розміру площі вітражів трапецевидної та прямокутної форми.

Відтак, виникла різниця у фактичному та оплаченому об’ємі робіт. Львівський державний цирк перерахував підприємству за виконані роботи 1 млн 271 тис грн, хоча ця сума повинна була становити 988,6 тис. грн. Ремонтні роботи по відновленню приміщення Львівського цирку після пожежі, що сталась 23 березня 2011 року, проводились за державні кошти. Переможцем тендеру стало місцеве ТОВ «Фірма «Хантер», з якою уклали угоду 25 жовтня 2011 р.

Вартість договору становила 7 млн 977 тис грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *