ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра львів’янам покажуть фільм про Сковороду

|

Продовжується показ документально- історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

30 жовтня демонструватиметься фільм Олексія Лябаха «Великі Українці – Григорій Сковорода» (2008 р. випуску).

Хрестоматійний образ злиденного й босого мандрівника, що подорожує від села до села з торбинкою за плечима, настільки укріпився в нашій свідомості, що сьогодні ми не можемо уявити собі Григорія Сковороду інакше. Говорячи про найбільшого українського філософа, у першу чергу згадують його твори, але сам він як особистість залишається маловідомим і невловимим для світу, як і три століття тому.

«Загальний фон відомостей про Сковороду настільки малоцікавий, що зануритися в нього глибше захочуть хіба що дослідники, — говорить автор сценарію Олексій Бобровников. — Ми з Остапом Ступкою зробили матеріал, що повністю переверне стереотипне уявлення про цю унікальну особистість. Думаю, що для популяризації Сковороди наш фільм стане бомбою. І не тому, що ми такі «круті». Просто навколо Сковороди завжди прагнули створити ореол мученика, ідола, методиста, одним словом, хотіли зробити його нецікавим. Ми вирішили піти іншим шляхом і показати його як дуже класну, дуже хіпову й дуже сучасну людину».

Покази відбуваються щосереди з 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *