У Львові шахрайки «зняли порчу» дівчині за чималу суму

|

У Львові 19-річна дівчина-офіціантка одного з ресторанів міста стала жертвою шахрайок, які під приводом «зняття порчі» заволоділи її грошима і ювелірними виробами на загальну суму 16 200 гривень. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Дівчина звернулася до правоохоронців Залізничного райвідділу міліції із заявою, що стала жертвою шахрайства. Вона розповіла, що невідомі жінки під приводом „зняття порчі” заволоділи її грошима в сумі 800 доларів США, 2 300 гривень, а також ювелірними виробами. Всього на суму – 16 200 гривень.

Правоохоронці проводять заходи з метою встановлення осіб, причетних до шахрайства.

Поради, які допоможуть не стати жертвою „ворожок”

Якщо до вас підійшла і намагається заговорити жінка, яка видає себе за провидицю чи ворожку – пришвидшіть ходу і спробуйте уникнути спілкування.

Не вдалося – переходьте до активних дій, простіше кажучи, застосуйте проти неї її ж «зброю»: звертайтеся на «ти», говоріть безперестанку, задавайте запитання особистого характеру, рухайтеся, водночас намагаючись не зустрітися зі співрозмовницею поглядом і спробуйте зайти в найближче до  вас приміщення де є люди, приміром в кафе чи в магазин.

Зазначте, що у разі, якщо вас не облишать у спокої – ви звернетеся до працівників міліції або патрульних на вулиці.

Якщо ви бачите, що „ворожка” спілкується із незнайомою вам людиною, і та вже потрапила у полон її „гіпнозу”, не лишайтеся байдужими. Приверніть увагу потенційної жертви, заговоріть з нею, відведіть під будь-яким приводом убік (якомога далі від шахрайки).

Якщо ви стали свідком таких протиправних дій – телефонуйте „102”.

Фото: ТСН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *