ОСТАННІ НОВИНИ

Майже всі працівники інспекції сільського господарства Львівщини порушують законодавство

|

Посадовці Державної інспекції сільського господарства в Львівській області неналежно  розглядають звернення. У зв’язку з чим до органів прокуратури надходять непоодинокі скарги щодо неотримання відповідей по суті поставлених питань від вказаного органу контролю або ж неповноти проведеної ним перевірки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

 З огляду на це, прокуратурою Львівської області проведено перевірку в Управлінні з контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства в Львівській області.

Установлено, що майже усі  інспектори (20 із 23 працюючих) вказаного органу державного контролю порушують вимоги чинного законодавства. Зокрема, звернення громадян та депутатів всіх рівнів розглядалися з порушенням строків, порядку, якості та повноти.

Так, у встановлений Законом України «Про статус народного депутата України» 10-денний строк не надано відповідей на звернення 6 народних депутатів України. У визначений Законом України «Про звернення громадян» 30-денний строк не розглянуто 124 звернення громадян та юридичних осіб. Аналогічні порушення допущено при розгляді звернень депутатів Львівської обласної ради та 6 звернень міських голів.

Також не дотримано вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» при розгляді запитів про надання інформації із земельних питань.

З огляду на це, прокуратурою Львівської області керівнику Державної  інспекції сільського господарства в Львівській області внесено  подання з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб. Також поставлено вимогу усунуту вже виявлені прокурорами  порушення.

На даний час подання  перебуває на розгляді.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *