ОСТАННІ НОВИНИ

У ЦВК не бачать перешкод для Кличка йти в президенти

|

У Центрвиборчкомі запевнили, що нова норма Податкового кодексу не позначиться на реєстрації Віталія Кличка кандидатом у президенти

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, пише «Комерсант-Україна» в сьогоднішньому випуску.

«Конституція чітко визначає критерії, за яких громадянин може бути обраний президентом, – ці норми відносяться до сфери дії законів про вибори президента, закону про свободу проживання та пересування і Цивільного кодексу. Податковий кодекс регулює іншу сферу – відносини між державою і платниками податків. Сумніваюся, що він матиме значущий вплив на трактування окремих положень виборчого законодавства», – заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Як повідомляли «Коментарі», вчора Верховна Рада ухвалила законопроект № 2054а про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків. Цей документ передбачає, що особи, які мають посвідку на проживання в іншій країні, не є резидентами України.

Таким чином, лідер УДАРу Віталій Кличко фактично позбавляється права брати участь у президентській кампанії 2015 року.

Поправку подав депутат від «Батьківщини» Ігор Бриченко, хоча сам він це заперечує.

Глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив, що скандальна поправка до закону є сфальсифікованою і фракція «Батьківщина» не має до неї стосунку.

Разом із тим, сам Кличко з трибуни Верховної Ради заявив, що має намір балотуватися в президенти у 2015 році.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *