ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові четвертий рік каналізують маленьку вулицю Голубця

|

Учора, 24 жовтня, під час сесії Львівської міської ради депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ірина Шалаковська звернулася до очільника «Львівводоканалу» із вимогою надати публічні пояснення причини затримки завершення реалізації проєкту з каналізування вулиці Голубця. Проце повідомляє прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

Як розповіла свободівка, проєкт з каналізування вулиці Голубця затвердили ще 2009 року та розпочали реалізовувати у рамках підготовки міста доЕвро-2012. Його фінансування відбувалося на основі паритетного виділення коштів з боку держави та місцевого б’юджету. «Згідно з проєктом, на його реалізацію передбачалося виділення з б’юджету держави та б’юджету м. Львова по 3,5 млн. грн. Попри те, що Евро-2012 1,5 роки вже як закінчилося, вулиця, яка має понад 120 приватних будинків, 21 будинок комунальної власности, де проживають понад 500 осіб досі залишається без каналізації. Я як депутат часто маю зустрічі з мешканцями цієї вулиці. В разі надзвичайної події до їхніх помешкань швидка, міліція чи пожежники не мають змогу добратися. Чиновники відверто лукавлять, коли називають дорогою те скупчення півметрових ям», – зазначила Ірина Шалаковська.

«Львівводоканал», який є замовником робіт, щороку звертається до депутатів з вимогою виділити додаткові кошти для завершення робіт та постійно вносить в проєкт суттєві зміни. «Розумію, що вартість проєкту через індексацію зростає, але через цю бездіяльність та безгосподарність «Львівводоканалу» вже четвертий рік поспіль мешканці вулиці є заручниками ситуації. Відтак я ініціювала звіт щодо цього питання начальника «Львівводоканалу». Ми домовилися, що керівники Департаменту інженерного господарства та житлового господарства, начальник «Львівводоканалу» та голова Личаківської рай адміністрації, Львівської міськради прийдуть на зустріч із мешканцями вулиці, де публічно пояснять чому так довго реалізується цей проєкт та оголосять людям кінцеву дату завершення робіт», – повідомила свободівка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *