ОСТАННІ НОВИНИ

У «Шегинях» затримали партію хутра та взуття

|

У міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Шегині – Медика» затримали автомобіль, у якому виявили контрабандні шкури та взуття. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міндоходів у Львівській області.

Учора ввечері в зону митного контролю пункту пропуску «Шегині – Медика» прибув громадянин України. Він їхав автомобілем Volkswagen Sharan із Польщі. Для перетину кордону обрав смугу руху спрощеного митного контролю «зелений коридор».

Однак під час візуального огляду автомобіля у митників Міндоходів виникла підозра про можливе переміщення товарів, що є обмеженими для переміщення через митний кордон України, підлягають обов’язковому декларуванню та митному оформленню.

У зв’язку з цим транспортний засіб було виведено зі смуги спрощеного митного контролю в спеціально відведене місце, де під час огляду в його багажному відділенні та в салоні було виявлено 60 шт. випрямлених овечих шкур різних розмірів, 193 хвости хутрових тварин та 421 пару взуття з випрямленої овечої шкіри різних розмірів. Загальна маса вилученого товару – 233 кг.

Отже, громадянин порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю «зелений коридор», тобто намагався перемістити через митний кордон товари в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст. 471 Митного кодексу України.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, товари вилучено, їх вартість буде визначено додатково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *