ОСТАННІ НОВИНИ

Шемчук віддає Свірзький замок у «добрі руки»

|

Свірзький замок передадуть у концесію. Таке остаточне рішення озвучили під час робочої наради щодо подальшого функціонування Замку у с.Свірж Перемишлянського району Львівщини, яка відбулась сьогодні, 22 жовтня, під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Зазначимо, Свірзький замок на сьогодні перебуває в аварійному стані, з 2007 року є у списку пам’яток архітектури, які можуть бути передані у концесію.

Оскільки, Свірзький замок є на балансі Львівської ОДА, але в користуванні Спілки архітекторів України, а коштів на його відновлення чи хоча б утримання немає, то прийняли рішення, що необхідно оголосити конкурс для передання замку у концесію та почати готувати документи для цієї процедури. Перед тим, необхідно розробити концепцію функціонування замку, сформулювати історико-архітектурне завдання та напрацювати договірні матеріали.

Віктор Шемчук запевнив, що не заперечує, аби передати Свірзький замок у концесію Спілці архітекторів України. Однак, якщо з’явиться інший концесіонер, який запропонує більш перспективну концепцію та буде готовий вкладати кошти вже сьогодні, то очевидно, що рішення буде прийматись колегіально і на конкурсних засадах.

Водночас, Спілка архітекторів України пообіцяли зібрати кошти та до кінця цього року вкласти у впорядкування Свірзького замку 3 млн. грн.

Для довідки:

Концесія – договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об`єктів, що належать державі чи місцевим органам влади, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.

Фото: Ua-travelling 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *