ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради не дали грошей на порятунок комунальних аптек

|

Депутати Львівської обласної ради ніяк не можуть визначитись, що ж їм робити із комунальними аптеками. Наразі вирішення їхньої долі зависло у повітрі.

Так, голова бюджетної комісії ЛОР Ярослав Качмарик сьогодні під час сесії виніс пропозицію затвердити Програму розвитку мереж комунальних аптек у Львівській області та забезпечення населення Львівщини соціальними ліками у 2012-2014 роках. На підтримку збиткових комунальних аптек Я.Качмарик пропонував виділити 3 млн грн.

«У 2008 році в Львівській області діяло більше ста аптек комунальної форми власності, станом на сьогодні їх залишилось 54. Не більше 10 із них мають позитивний фінансовий результат. Облрада, як засновник, не несе фінансову відповідальність за збитки, які вони мають. Але соціальну відповідальність за розвиток аптек та реалізацію медикаментів ми точно несемо. Якщо ми не допомагатиме своїм комунальним закладам, то більшість з аптек такої форми власності можуть зникнути ще до кінця цього року», – зазначив він.

Зважаючи на таку ситуацію, як зазначив Я.Качмарик, голова облради виступив із ініціативою формування мережі комунальних аптек на Львівщині, створення програми розвитку цієї мережі та забезпечення населення Львівщини соціальними ліками. Відтак, комісія визначила 37 аптек із 54, які потрібно підтримати фінансово і вивести їх на стабільний рівень.

Виступ Ярослава Качмарика викликав жваву дискусію серед депутатів. Їх думки розділилися – одні депутати пропонували підтримати Програму, а інші – відправити на доопрацювання і знову винести на голосування, аби зараз це питання не провалити.

Зокрема, деякі депутати не повірили у те, що виділення 3 млн грн. на підтримку комунальних аптек призведе до економічного ефекту. Відтак, одні депутати запропонували спершу створити документ про мережу комунальних аптек, розробити їх багаторічний розвиток, а інші – розробити концепцію комунальних аптек і загалом підійти до вирішення цього питання комплексно. На що П.Колодій зазначив, що концепція комунальних аптек була розроблена ще минулого року, однак це питання досі не вирішено. «Сьогодні на дворі вже жовтень, тому потрібно термінового щось вирішити. На сьогодні обрано 37 аптек, які можна ще зберегти», – зазначив він і закликав депутатів голосувати за програму, оскільки це перший крок у зрушенні цього питання.

Однак депутати винесли пропозицію проголосувати за основу цієї Програми, однак і за неї проголосувало всього 38 депутатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *