ОСТАННІ НОВИНИ

Угорщині в «носі» шенген: українці мають світити грошима та показувати запрошення

|

21 жовтня на засіданні постійної комісії Львівської обласної ради з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном розглянули відповіді з Міністерства закордонних справ України та Посольства Угорської Республіки в Україні стосовно роз’яснення умов перетину кордону України з Угорщиною. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Нагадаємо, що 20 червня цього року рішенням сесії за ініціативи депутата ЛОР Олега Барана обранці Львівщини звернулися до МЗС України та Посольства Угорської Республіки в Україні щодо врегулювання проблеми під час перетину кордону України з Угорщиною на пункті пропуску «Тиса-Захонь». Окрім того, депутати попросили надати офіційне пояснення про причини відмови мешканцям України, які мають шенгенську візу, видану Генконсульством Республіки Польща, у в’їзді на територію Угорщини.

Як повідомив посол Угорщини в Україні Міхаель Баєр, якщо громадянин пересікає кордон з Угорщиною, то при цьому він зобов’язаний обґрунтувати мету поїздки й обставини перебування в Угорщині та пред’явити оригінали документів, які б це підтверджували (лист-запрошення, бронювання готелю тощо). Також належить підтвердити наявність необхідних матеріальних запасів, як на період запланованого перебування, так і для повернення в країну походження.

В разі, якщо іноземна особа не володіє листом-запрошенням чи бронюванням готелю, а також не може достовірно, документально підтвердити мету в’їзду та перебування в Угорщині, прикордонник, який здійснює контроль, ініціює повернення громадянина в країну походження.

В свою чергу Міністерство зовнішніх справ України повідомило, що це питання обговорювалось під час українсько-угорських консультацій та переговорів консульських служб обох країн. Було вирішено, що Посольство України скеровуватиме відповідні запити до МЗС Угорщини за наявності письмової скарги громадянина України із зазначенням необхідних особистих даних та копій письмових рішень угорських органів прикордонної поліції про відмову у в’їзді.

Фото: DT

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *