ОСТАННІ НОВИНИ

На заключному концерті «Контрастів» відбудеться українська прем`єра Сьомої симфонії Сібеліуса

|

«Симфонічні Контрасти на завершення», останній концерт XIX Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти», який пройде у п`ятницю 18 жовтня у Львівській обласній філармонії, включатиме твори Карла Фіоріні, Богдани Фроляк, а також прем`єрне для України виконання останньої, Сьомої симфонії видатного фінського композитора Яна Сібеліуса (1865 – 1957).

Симфонія № 7, на відміну від класичних симфоній, не ділиться на частини, і пронизана наскрізним розвитком музичної думки. Ще одна новація, до якої вдається композитор — майже безперервне використання тональності до; це контрастує із традиційними методами музичного розгортання і робить «звуковий ландшафт» симфонії особливо характерним. Організаторам фестивалю не вдалось знайти відомостей про минулі виконання цієї симфонії в Україні, тому дуже ймовірно, що виконання у п`ятницю стане українською прем`єрою шедевру фінського класика. Сібеліус написав Сьому симфонію у 1924 р.; вона прозвучить на завершення концерту і одночасно підсумує XIX Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».

Три інші твори завершального концерту «Контрастів» належать сучасним композиторам: мальтійському композитору Карлу Фіоріні («Fugit irreparabile tempus», «Prologue») та львівській композиторці Богдані Фроляк (Другий фортепіанний концерт).

Музика звучатиме у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою диригента з Мальти Брайана Шкембрі; партію фортепіано виконає Йожеф Ермінь.

Цьогорічний фестиваль «Контрасти» розпочався 26 вересня та охопив 22 концерти найрізноманітнішої музики — від класики до найновіших віянь музичної сучасності. У фестивалі взяли участь понад 200 виконавців та 20 композиторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *