ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють пам`ятний знак Кульчицькому

|

Рятівнику Відня, галичанину Юрію Кульчицькому встановлять пам`ятний знак. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

22 жовтня о 12.00 год. у Львові на площі Данила Галицького відкриють пам`ятний знак галичанину, вихідцю з Самбірщини Юрію Францу Кульчицькому. Ініціатором встановлення пам’ятного знаку виступила кавова фабрика «Галка». Відповідне рішення про встановлення пам`ятного знаку вже погодив Львівський міськвиконком.

Саме галичанину Кульчицькому Європа завдячує своєю традицією споживання кави. Це, без перебільшення, великий українець, який врятував Відень від турецьких загарбників під час Віденської відсічі у 1683 році. Проте, шанована у Європі, постать Юрія-Франца Кульчицького, досі залишається маловідомою на теренах батьківщини. Пам`ятний знак встановлений лише у рідному селі Кульчиці, що на Самбірщині. Але ж і у Львові є чималі традиції споживання кави. І саме Кульчицькому Львів завдячує справжньому кавовому буму. Тут його пам`ятають та вшановують.

Відтак на площі Данила Галицького відбудеться урочисте відкриття пам’ятного знака Юрію-Францу Кульчицьку – українцю, який привив європейцям любов до кави. До відкриття пам`ятного знаку долучаться і спеціально запрошені високопосадові гості  Євросоюзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *