ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін готує подання заявки України на Олімпіаду 2022

|

Уряд на одному зі своїх найближчих засідань розгляне питання подання заявки на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 17 жовтня 2013 року, повідомляє Урядовий портал.

«На засіданні Ради регіонів було одностайно підтримано ініціативу Президента сформувати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року. На одному з найближчих засідань Уряду ми розглянемо це питання», – заявив Микола Азаров.

Підготовка заявки для отримання Україною права проводити зимові Олімпійські ігри 2022 є ініціативою Президента України Віктора Януковича. Головою Оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор в Україні було призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

Нагадаємо, 5 листопада 2013 року буде офіційно затверджено заявку України до Міжнародного Олімпійського комітету на Генеральній асамблеї НОК України. Після цього, 14 листопада, буде надіслано до МОК офіційний лист-декларацію про наміри нашої держави подати заявку на право проведення Зимової Олімпіади 2022. У березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпур (Малайзія).

Серед потенційних конкурентів України – Мюнхен, Осло, Стокгольм, Барселона, Алма-Ати, Краків та Ясна зі спільною заявкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *