ОСТАННІ НОВИНИ

Землю в центрі Трускавця повернуть територіальній громаді

|

Рішення Трускавецької міськради щодо продажу землі – незаконне. Органами прокуратури області установлено, що Трускавецька міська рада 20 червня цього року прийняла рішення про продаж приватному підприємству земельної ділянки, вартістю понад 200 тис. грн. без проведення земельного аукціону. Однак, приймаючи таке рішення орган місцевого самоврядування, порушив чинне законодавство, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, порушено норми  ст. 134 Закону України, де зазначено, що розташування на земельній ділянці об’єкта незавершеного будівництва, що перебуває у власності юридичних осіб, не є підставою для її продажу не на конкурентних засадах.

З огляду на це, прокуратурою м. Трускавця подано позовну заяву в суд скасування вказаного рішення Трускавецької міської ради та визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки. Рішенням господарського суду Львівської області від 7 жовтня позов прокурора задоволено у повному обсязі.

Відтак, вказану земельну ділянку, розташовану в центральній частині міста, буде передано територіальній громаді Трускавця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *