ОСТАННІ НОВИНИ

Мінфін запланував позичити в українців $200 млн і 1 млрд грн

|

У 2014 році Міністерство фінансів України планує випуск казначейських зобов’язань для населення на $2,6 млрд у гривневому еквіваленті. Про це повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну Галина Пахачук, передає «Інтерфакс».

За її даними, зокрема, планується випуск двох серій валютних держпаперів в обсязі по $100 млн і двох серій гривневих по 500 млн грн. Номінал гривневих облігацій заплановано на рівні 5 тис. грн і 10 тис. грн. При цьому Пахарчук зазначила, що якщо буде хороший попит, то буде розглянуто питання додаткового випуску КО. Говорячи про дохідність за гривневими казначейськими зобов’язаннями, Пахачук повідомила, що Мінфін орієнтуватиметься на ставки за депозитами відповідного строку в банківській системі.

«Ставка буде дещо більшою, ніж середня ставка по депозитах. Вона буде трохи стимулюючою», – сказала вона.

За її словами, при встановленні ставки по валютних казначейських зобов’язаннях буде враховувати як усереднений рівень ставок за банківськими депозитами, так і вартість запозичень на зовнішньому ринку: остаточно процентна політика за казначейськими зобов’язаннями для населення буде визначатися в кінці поточного року.

Як повідомляли «Коментарі», за даними НБУ, обсяг готівки за межами банків в серпні збільшився на 0,4%, а з початку року – на 10,8 % – і досяг 225,2 млрд грн.

Обсяг придбаних НБУ державних облігацій України (за номінальною вартістю ) у серпні склав 4,0 млрд грн ( З початку року – 34,2 млрд грн. ). При цьому операції з продажу держоблігацій України в 2013 році Нацбанком не проводилися.

На аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у серпні до держбюджету надійшло 0,9 млрд грн і $0,2 млрд (з початку року відповідно 33,7 млрд грн і $3,7 млрд). Середньозважена дохідність ОВДП на первинному ринку в серпні склала 13,48 % річних у національній валюті та 8,12 % у доларах США (з початку року відповідно 13 , 19% і 7,86 %). Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *