ОСТАННІ НОВИНИ

В України з кожним днем все менше шансів на асоціацію - євродепутат

|

Україна через невирішене питання екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко зменшує шанси на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом

Про це заявив віце-голова Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський, передає «УНІАН».

«Часу вже немає, і шанси України на підписання Угоди про асоціацію в листопаді на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі швидко зменшуються. Україна повинна негайно продемонструвати справжній прогрес. Якщо цього не зробить, то Євросоюз не підпише угоду виключно на базі чистої риторики», – заявив він.

Коментуючи вчорашній звіт спецпредставників Європарламенту Олександра Кваснєвського та Пета Кокса, євродепутат висловив жаль, що їм поки не вдалося досягти вирішення проблеми Тимошенко.

Саріуш-Вольський заявив, що Євросоюз не планує змінювати висунуті раніше Україні умови для підписання Угоди про асоціацію, і нагадав, що серед них є питання вибіркового правосуддя.

«Частина реформ була впроваджена, але Україна повинна зрозуміти, що без відмови від вибіркового правосуддя, що означає звільнення на підставі помилування Тимошенко, Угода про асоціацію не буде підписана цього року», – сказав депутат, який представляє в Європарламенті Польщу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *