ОСТАННІ НОВИНИ

Януковичу пропонують «частково помилувати» Тимошенко

|

Євросоюз запропонував президенту Віктору Януковичу застосувати до екс-прем’єра Юлії Тимошенко процедуру “часткового помилування”.

Про це сказав журналістам у Брюсселі екс-президент Польщі Александер Квасневський, повідомляє Голос Америки.

“Ми говоримо про так зване часткове помилування і це наша пропозиція, яку ми написали в листі, направленому президенту України. Ми про це говоритимемо. Здається, це найреалістичніший підхід і терміни дозволяють це виконати. Часу вже небагато. Залишилося 42 дні до Вільнюського саміту”, – заявив Квасневський.

Він пояснив, у чому полягає зміст “часткового помилування”. За його словами, можна зменшити строк ув’язнення з 7 років до 2 років, які Тимошенко вже перебуває в ув’язненні.
У свою чергу президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що клопотання про часткове помилування Тимошенко, передане Коксом і Кваснєвським Януковичу, має аналогічну законодавчу основу, що і лист, який санкціонував справу Луценка.

“Це був аналогічний лист, з аналогічною законодавчою і політичною основою, які ми використовували, щоб позитивно вирішити так звану “справу Луценка”. Є можливість повернутися до досягнень, які ми зробили півроку тому, і використати аналогічний інструмент, щоб досягти результату в “справі Тимошенко”, – сказав Шульц, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент Європарламенту висловив надію, що “це може призвести до того, що Тимошенко отримає можливість виїхати до Німеччини на лікування”.

У свою чергу голова МЗС Швеції Карл Більдт написав у своєму Twitter: “Доповідь місії Кокса-Квасневського свідчить про те, що Україна ще не виконала всіх умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС”.

Українська правда 

Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *