ОСТАННІ НОВИНИ

Освітлення сцени театру ім. М.Заньковецької підсилять майже за мільйон гривень

|

Національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької отримав від Міністерства культури України 741 тис. грн. на капітальний ремонт освітлення сцени. Про це під час прес-конференції розповів заступник генерального директора театру з питань капітального будівництва Роман Порада.

Він повідомив, що ці кошти уже є на рахунку театру і навіть розроблена проектно-кошторисна документація на ремонт освітлення сцени, яка вже пройшла експертизу. «Тобто ми хочемо повністю перевести наше освітлення на напругу 380 Вольт. Оскільки у нас є стара польська схема живлення театру у 220 вольт. Це є проблема цілого центру. Торік нарешті ми завершили перевід театру на напругу 380 Вольт і на даний час поетапно впроваджуємо наші окремі цехи, окремі приміщення на дану напругу», – зазначив Р.Порада.

Він також зазначив, що повністю перевести театр на нову схему живлення вони планують до кінця цього року, аби режисери та художники могли повноцінно використовувати нове освітлення для постановок.  

Почнуться роботи з переведення світла на нову напругу вже й найближчі дні, зазначив Р.Порада. Загалом потрібно буде провести близько 15 км електропроводки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *