ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі з Горлівки побували у Раві-Руській

|

У рамках підписаної угоди про співпрацю між Горлівською  міською радою та Львівською облдержадміністрацією  школярі з міста Горлівка (Донецька область) відвідали прикордонне  місто Раву-Руську.

Як повідомили у прес-службі Рава-Руської міськради, 12 школярів зі школи  №53 м. Горлівки ознайомилися з  культурою, традицією, архітектурою, історією Рави-Руської. Під час свого перебування вони зустрілися з міським головою Іриною Верещук. Спілкуючись з мерою, учні з Горлівки розповіли про своє місто, школу, улюблені заняття, а також поділилися враженнями про Львівщину загалом і Раву-Руську зокрема.

У свою чергу міський голова розповіла горлівчанам про Раву-Руську і про досягнення місцевих школярів у навчанні, спорті, музиці.

– Незважаючи  на місце проживання, матеріальне  становище, наполеглива праця  дозволяє досягти успіхів у житті, – зазначила Ірина Верещук. – Люди, в тому числі і діти, і на сході, і на заході України є однаковими, адже і там, і тут всі хочуть жити добре. Тому, не дивлячись на різноманітні життєві випробування, нам варто триматися разом. І ця співпраця, коли діти з Донеччини приїздять на Львівщину і навпаки, покликана створити міцний дружній зв’язок між нашими регіонами. Нам потрібно спільно виховати нове покоління громадян, які не будуть мислити стереотипами, а працювати на розбудову нашої держави.

Юні горлівчани під час гостювання у Раві-Руській  побували на прикордонній заставі ім. Ф. Моріна, де оглянули музей, техніку  та ознайомилися з принципом роботи охоронців кордону на межі з Європейським Союзом.

За підтримки  міського голови Рави-Руської у приміщенні місцевого професійного ліцею учні з Горлівки разом з рава-руськими школярами переглянули виставу «О восьмій вечора на ковчезі» Ульриха Губа у постановці Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва.

Додамо, що співпраця між Равою-Руською та Горлівкою розпочалася у червні цього року, коли школярі з Львівщини відвідали Донеччину. Цього разу Рава-Руська приймала гостей з Донбасу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *