ОСТАННІ НОВИНИ

Місію Кокса–Кваснєвського продовжено на місяць – Яценюк

|

Голова фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк сподівається, що до Вільнюського саміту Юлія Тимошенко вийде на волю. Як повідомляє кореспондент «Харків.Коментарі», про це Яценюк заявив на брифінгу, приїхавши до ЦКЛ № 5 «Укрзалізниці».

 Він зазначив, що Україна перебуває на фінішній прямій підписання угоди з ЄС. Низку критеріїв уже виконано, але одне з основних питань – звільнення Юлії Тимошенко й надання їй можливості лікуватися в Німеччині – досі не вирішено.

«Є десятки юридичних механізмів вирішення цього питання, але всі вони перебувають в руках Президента України Віктора Януковича. Ми неодноразово відзначали, що цей критерій повинен бути виконаний, щоб угода була підписана. Це наша спільна позиція з європейськими партнерами. Думаю, в найкоротші терміни відповідальне політичне рішення Президентом буде прийнято», – сказав Яценюк.

Він зазначив, що місія Кокса – Кваснєвського (екс-президент Європарламенту Патрік Кокс та екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, – ред.) сьогодні була продовжена на місяць, що також є позитивним моментом.

«Сподіваюся, до Вільнюського саміту Юлія Тимошенко отримає законне право на свободу й можливість отримати медичну допомогу в Німеччині», – додав Яценюк.

Як писали «Харків.Коментарі», 4 жовтня Тимошенко прийняла запрошення екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента Європарламенту Пета Кокса продовжити лікування в Німеччині. Того ж дня Кокс і Кваснєвський передали Президентові Януковичу прохання про помилування Тимошенко.

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле заявив про готовність німецької сторони прийняти на лікування Тимошенко.

Нагадаємо, нині засуджена у так званій «газовій справі» Юлія Тимошенко проходить курс лікування в ЦКЛ № 5 «Укрзалізниці» у Харкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *