ОСТАННІ НОВИНИ

Депортовані українці святкували Покрову на своїх рідних землях

|

13 жовтня в Республіці Польща, на українських етнічних землях, відбулися урочистості з нагоди свята Покрови Богородиці та 71-ої річниці створення УПА. Заходи відбулися за участі народного депутата України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Панькевича та депутата Львівської обласної ради свободівця Ярослава Кравченка, місцевих українських громад, делегацій українців, які були депортовані з цих земель, інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

У селі Хотинець Ярославського повіту, в українській дерев’яній церкві Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ), відбулася святкова Служба Божа. Цей унікальний старовинний храм у 1990 році повернули українській греко-католицькій громаді. 2013 року святиню оголосили об`єктом Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

Після Хотинця українська делегація відвідала могили воїнів Української повстанської армії в селі Грушовичах Перемишльського повіту. Свободівці поклали квіти до пам’ятника героям УПА, після покладання квітів відбувся молебень.

Делегація також побувала на українському цвинтарі у Заліській Волі. На цьому цвинтарі за сприяння Львівської обласної ради та завдяки активній діяльності комунального підприємства «Доля» відбувається впорядкування могил та спорудження Меморіального комплексу. Українці помолилися біля могил полеглих вояків УПА та українських селян, які загинули тут у 1944–1947 роках.

«Сьогодні маємо нагоду помолитися за наших славних героїв, які знайшли спочинок у рідній землі, вклонитися їхній світлій пам’яті та висловити свою вдячність за їхній подвиг, – зазначив у своєму виступі Олег Панькевич. – Завдяки їм ми маємо незалежну державу. Однак бачимо, що наша державність не дає спокою ворогам української нації. Вони об’єднують свої зусилля – тиснуть на нас ззовні, руйнують зсередини, бо не хочуть бачити на карті світу Україну як сильну, квітучу, європейську державу. Але на тлі цього протистояння щоразу більше українців об’єднуються довкола національної ідеї. Свідченням цього є Марш слави УПА, який з кожним роком збирає у столиці України на Покрову все більше учасників».

 

           

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *