ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура програла черговий суд за брюховицькі ліси

|

Вищий господарський суд України не задовольнив касаційну скаргу прокуратури, відтак ТОВ “Самгородок” не поверне ділянки площею 4,5363 га та 0,4337 га в Брюховичах. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пишуть «Наші гроші.Львів».

Мова йде про 18 га рекреаційних земель, які Брюховицька селищна рада незаконно вилучила у місцевого лісництва і у 2008 році продала по 2,9 та по 3 тисячі гривень за “сотку” ПП “Буддизайн” та ТОВ “Новобуддизайн”. Планувалося, що там будуть спортивно-оздоровчі споруди і кілька будинків для обслуговуючого персоналу.

Утім, як тільки ці дві компанії отримали акти на земельні ділянки — одразу ж перепродали їх далі, а потім припинили свою діяльність. Врезультаті новими власниками ділянок стали ТОВ “СервісПет”, ПП “Галицький достаток”, ТОВ “Лазурит-007”, Музика Руслан, Денис Устюгов, ТОВ “Самгородок”, Галина Нога та інші.

Тепер прокуратура судиться з цими людьми та фірмами, аби повернути незаконно вилучені ділянки. Висновки суддів у цих справах не є одностайними. Прокуратура активно перемагала у Господарському суді Львівської області, утім так само активно програвала в апеляційному, який назвав теперішніх власників “добросовісними набувачами”. Тепер рішення апеляції активно підтверджує Вищий господарський суд України.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, у вересні прокуратура також програла касації щодо ділянок площею 1,1248 га, яку придбало ТОВ “Лазурит-007”, а також 3 та 4,23 га, які купувало ПП “Галицький достаток” та ТОВ “СервісПет”. Відтак загалом програли вже 13,3248 га з 18-ти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *