ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові акціонери «Кредобанку» «поховали» вкладені інвестиції

|

У п’ятницю 11 жовтня у Львові біля приміщення відділення «Кредобанку» за адресою площа Ринок, 19 понад півсотні міноритарних акціонерів провели акцію символічного «похорону» своїх інвестицій в банку.

Жалобна процесія із символічною труною, де разом зі своїми коштами вкладники банку «поховали» надії та сподівання на їх повернення, та плакатами з написами: «Поверніть наші гроші», «Збитковий банк – керівники невдахи», «Нас надув «Кредобанк», пройшла центральною площею міста Львова.

«Ми збираємось, спілкуємось, координуємо наші дії, щоб протистояти свавіллю, яке коїться у відношенні до нас з боку великого польського банку PKO Bank Polski, який є мажоритарним акціонером «Кредобанку» і володіє 99,6% акцій «Кредобанку», а решта цінних паперів належить кільком тисячам українських акціонерів- фізичних осіб, які позбавлені реальної участі в управлінні банку” – розповів акціонер Олександр Стародубцев.

Під час заходу до входу у відділення банку акціонери принесли труну з ”інвестиціями”.

«Це така символічна акція, адже  «Кредобанк» в останні роки декларує збитки, укладає сумнівні з нашого погляду правочини, а ми, як акціонери, не можемо ні вплинути на політику банку, ні вийти з цієї інвестиції. Тому ми хоронимо наші інвестиції в банк, бо розуміємо, що іншого зиску з них немає», – пояснив Стародубцев.

Як розповіли учасники акції, урочистий «похорон» інвестицій вкладників ПАТ «Кредобанк» спричинений тривалими і безрезультатними намаганнями міноритарних акціонерів вплинути на членів наглядової ради та правління, які у 2011 році продали 37% активів банку на суму 1,6 млрд грн без схвалення цього рішення загальними зборами, як того вимагає  закон, тим самим позбавивши вкладників законного права на зворотній викуп акцій міноритарних акціонерів. Адже, відповідно до ст. 70 ЗУ «Про господарські товариства» значний правочин, яким є продаж 37% активів, повинен відбуватись виключно за рішенням загальних зборів акціонерів. В усіх акціонерів, які проголосували проти, акції повинні бути викуплені по ринковій ціні.

Акціонери наголосили, що менеджмент банку ігнорує їх офіційні запити, або відмовляє в наданні інформації з формальних підстав.

Пікетувальники також підписали запити до Міністерства внутрішніх справ України та Національного банку України з вимогою втрутитись у ситуацію та відновити порушені права акціонерів згідно зі встановленим законом порядком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *