ОСТАННІ НОВИНИ

До Олімпіади-2022 хочуть збудувати дорогу Сколе – Стрий – Львів

|

В рамках підготовки до Зимової Олімпіади 2022 року розглядається будівництво концесійної дороги Сколе-Стрий-Львів. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Українська сторона запросила до співпраці тих експертів, які готували переможні заявки для проведення Олімпійських ігор в Лондоні та Пекіні. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час організаційного комітету  з питань підготовки пропозицій до проекту заявки про здобуття права на проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні.

«На сьогоднішньому етапі нас очікує багато роботи, зокрема провести інвентаризацію готелів на території, де планують розміщувати Олімпійське село. Переконаний, що олімпійська  мрія вкотре об’єднає нашу країну, зміцнить реальний європейський  потенціал нашої держави», – зазначив О. Вілкул.

Також він додав, що окрім цього буде створена велика кількість робочих місць, яка дасть змогу повернути до України тисячі заробітчан, які зараз фахово працюють за кордоном. «В рамках реалізації проекту ми забезпечимо нашим громадянам високооплачувану  роботу», – наголосив віце-прем’єр-міністр України.

Водночас, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук підкреслив, що влада Львівщини ефективно працює, аби  проект «Олімпійська надія» став  для України реальністю: «Як на мене, символічним є те, що засідання  щодо підготовки пропозицій до проекту заявки про здобуття права на проведення зимової Олімпіади 2022 року проходить  саме в рамках Міжнародного Економічного Форуму». 

За словами голови облдержадміністрації, днями до керівництва області звернулася велика інвестиційна компанія, яка готова взяти у концесію дорогу Сколе-Стрий-Львів. «Це великий інфраструктурний  проект, який, на мою думку, покращить ситуацію та збільшить наші шанси приймати Зимову Олімпіаду 2022 року. Саме тому і влада у Києві на чолі з Президентом України  Віктором  Януковичем, і влада на місцях, зокрема Львівська обласна рада та Львівська  міська рада спільно з облдержадміністрацією  готові докласти максимально зусиль, аби провести міжнародні змагання такого високого рівня», – запевнив очільник області.

Окрім цього під час наради була представлена технічна концепція для заявки на проведення  зимових олімпійських  ігор, а також експерти окреслили сильні та слабкі сторони наших конкурентів.

Фото: Львівська пошта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *